Giver deg en bedre søvn
Trenger du en vinterdyne som gir deg god søvn om vinteren?
Så har du kommet til det riktige stedet.
Her på siden har vi nemlig funnet 10 gode tilbud på vinterdyner av god kvalitet.
I tillegg til å se tilbud, kan du prøve guiden vår til valg av vinterdyner av høy kvalitet. På den måten blir du klokere på bæreevne, fyll, størrelse osv. Dette gjør at det blir enklere for deg å velge den beste vinterdynen, den som passer for akkurat deg.
Det danske merket Temprakon er kjent for kvalitet. Dynen har en aktivt kjølende overflate, og kommer i tre forskjellige varmekategorier med bæreevne 10. Stoffet i dynen er vevet så tett at det ikke kan trenge inn husstøvmidd.
Størrelse: 135×200.
Pris: Sett til 3.249 kr.
Svinedrengen er et godt valg for allergikere. Dynen er nemlig merket med både NOMITE og OEKO-TEX®, noe som betyr at dynen er fri for kjemikalier og husstøvmidd. Bæreevnen på 11 understreker simpelthen den overlegne kvaliteten.
Størrelse: 140×200.
Pris: Sett til 3.099 kr.
Dyne i god dansk kvalitet. Den inneholder gåsedun, og har en bæreevne på 12. Downafresh-merket sikrer at dynen lever opp til høye krav for hygiene og dyrevelferd. Dynen er dessuten også fri for sunnhetsskadelige stoffer, kjemikalier og husstøvmidd.
Størrelse: 140×200.
Pris: Sett til 3.099 kr.
Denne har en rekke sertifiseringer som garanterer et sunt kvalitetsprodukt. Dynen kommer i tre forskjellige varmekategorier, og har en bæreevne på 11. Fyllet er av moskusdun, som gjør at dynen alltid har en behagelig letthet og varme.
Størrelse: 140×200.
Pris: Sett til 2.499 kr.
Denne dynen har en luftig blanding av dun og fjær som fyll. Ytterstoffet er quiltet bomull, og har en passepoilkant rundt. Dynen kommer i forskjellige tykkelser, noe som gjør at det er mulig å finne den perfekte dynen for deg.
Størrelse: 150×200.
Pris: Sett til 1.199 kr.
Natura er 10 centimeter lenger enn alminnelige dyner, noe som gjør at den passer perfekt til de som er høye. Dynen veier kun 500 gram, og føles lett og behagelig mot kroppen.
Størrelse: 150×210.
Pris: Sett til 3901 kr.
Dette er en luksuriøs syntetdyne med 3D-fiber. Det gjør at dynen er tykk, men samtidig sval. Dynen er forkrympet og behandlet slik at dynen blir myk og smidig, og ikke knitrer. Den kan dessuten vaskes på 60 grader.
Størrelse: 150×210.
Pris: Sett til 999 kr.
Denne har en økologisk profil på grunn av fyllet av gjenvunnet polyester. Dynen er også OEKO-TEX®- sertifisert, og oppfyller krav til at det ikke forekommer helsefarlige kjemikalier som kan forårsake allergiske reaksjoner.
Størrelse: 150×200.
Pris: Sett til 329 kr.
Det kan være vanskelig å velge en varm og deilig vinterdyne som passer perfekt for en selv, og som oppfyller alle de behovene man kanskje har.
Derfor har vi laget en veiledning for valg av vinterdyne her på siden, slik at man lettere kan finne en man liker.
Video av JYSK Norge
Er du typen som fryser om natten? Da bør du velge en vinterdyne med ekstra høy fyllvekt og høy bæreevne. En slik dyne isolerer godt og føles varm når man sover. Det er dessuten også viktig å se på om soverommet er kjølig eller varmt.
Rommets temperatur betyr også noe for dynevalget, og for mange kan det være en god idé å ha både en sommerdyne og en vinterdyne. Hvis du har en tendens til å fryse om sommeren også, så kan vinterdynen også fungere om sommeren. Hvis det blir litt for varmt, så kan du overveie en helårsdyne.
Det finnes flere forskjellige typer fyll å velge mellom når du skal ha en vinterdyne. Du kan for eksempel velge mellom dun, fiber, ull og silke, og det avhenger fullstendig av din egen smak hva du foretrekker.
Det mest alminnelige fyllet i en vinterdyne er likevel dun og fjær, og her ser vi nærmere på de mest vanlige.
Dun er myke og lette og isolerer bedre enn fjær. Fjær er tyngre og stivere enn dun, og en dyne med fjær faller fortere sammen enn en dundyne. Dyner med en blanding av dun og fjær har en god isoleringsevne, og du får varmen fra dunene mens dynen faller fint rundt kroppen på grunn av fjærenes tyngde.
Jo flere dun i dynen, dess varmere vil den føles. Her er de tre vanligste duntypene for vinterdyner.
Gåsedun er en av de mest brukte duntypene i norske dundyner. Kjøper du en norsk eller skandinavisk gåsedunsdyne, vil kvaliteten rimelig sikkert leve opp til dine forventninger. Gåsedun er store dun, og vil alltid ha en forholdsvis høy bæreevne.
Jo høyere bæreevne du velger, dess bedre isoleringsevne har dynen. Med en gåsedunsdyne med bæreevne over 10–11, får du en lun dyne som gir deg en rolig og stabil søvn.
Moskusdun brukes ofte i norske dundyner. De minner litt om edderdun, og er alltid av høy kvalitet. Moskusdun er fine og myke dun med god isoleringsevne. Både gåsedun og andedun kan variere litt i kvalitet, men moskusdun har stort sett alltid en stabil kvalitet med en bæreevne på 10–11.
Andedun er mindre dun enn de man får fra gås og moskusand, og vil dermed ofte ha en lavere bæreevne. Siden dunene er mindre luftige, vil de veie litt mer, som igjen fører til en litt tyngre dyne.
Bæreevnen brukes kun som måleenhet på dyner av dun og fjær, og defineres som den luften som står stille mellom dunene og som dermed holder på varmen. Dun isolerer bedre enn fjær, og jo større dunene er, dess bedre isolerer de.
Det er viktig at du får en vinterdyne som er lang nok. Den enkleste måten å finne ut hvor lang den bør være, er å ta høyden din og plusse på 20 cm.
Det betyr at mange kvinner vil kunne sove godt med en vinterdyne som er 200 cm lang, mens menn som ofte er over 180 cm høye bør ha en vinterdyne på 220 cm i lengden.
Det er alltid smart å se seg litt om og kikke etter gode vinterdyne tilbud.
Det er også en god idé å lese en vinterdynetest eller to, slik at du får et inntrykk av hva som kreves for at det skal være snakk om en vinterdyne av høy kvalitet.
Billige vinterdyner er noe vi alle vil ha, men husk å lese produktbeskrivelsene nøye.
Vi tilbringer omtrent en tredjedel av livet vårt i sengen, så det sier seg selv at en vinterdyne er en investering man skal tenke nøye gjennom.