Giver deg en bedre søvn
Trenger du en ny seng av høy kvalitet?
Så har du kommet til det riktige stedet.
Uansett om du er på utkikk etter en enkeltseng, dobbeltseng, kontinentalseng, justerbar seng eller noe helt annet, så er det hjelp å få.
De beste sengene til de beste prisene
Hos Sengeeksperten.com hjelper vi deg med å finne de beste sengene til de beste prisene. Vi forhandler ikke selv senger og madrasser, men henviser til forhandlere som vi anbefaler og står inne for.
Månedens tilbud: Jupiter Wood til 11.999 kr. – Spar -42%
Rammemadrassen har et dobbeltlag av pocket-fjærer og syv komfortsoner. Den har dessuten elastisk hybridskum mellom fjærene, og gir en kjølende og komfortabel støtte mens du sover. Det hele resulterer i et sundt og godt sovemiljø.
Størrelse: 90×200
Pris: Sett til 7.999 kr.
Denne kontinentalsengen har moderne pocketfjær som tilpasser seg kroppens former. Dessuten har den en polstring av polyetherskum som holder sengen frisk. 5 komfortsoner sikrer en god nattesøvn, og skumkjernen skaper et stabilt og støttende leie.
Størrelse: 140×200.
Pris: Sett til 16.999 kr.
En luksuriøs kontinentalseng med hodegavl fra Stjärnbädden. Sengen kommer i flere forskjellige farger og størrelser, så her har du gode muligheter for å velge en seng som passer perfekt inn i soveromsinnredningen din.
Madrassen har dessuten flere fastheter.
Størrelse: 160×200, 180×200, 160×210 og 180×210
Pris: Sett til 29.200 kr.
Med 5 komfortsoner, får hoftene, nakken og skuldrene dine den støtten de trenger. Rammemadrassen er omgitt av massiv svensk furu, og sengens fjærmadrass er utstyrt med moderne pockefjær. Atlas gir både komfort og holdbarhet i toppklassen.
Størrelse: 140×200.
Pris: Sett til 9.999 kr.
Med Wind Velvet får du både komfort og goe oppbevaringsmuligheter. Springfjærmadrassen er 16 cm høy med 13 cm pockefjær. I den nedre delen er sengen utstyrt med bonellfjær, og det hele er bygget opp på en stabil treramme.
Størrelse: 90×200, 120×200, 160×200 og 180×200.
Pris: Sett til 6.595 kr.
Denne kontinentalsengen består av 2 madrasser på 90×200 cm. Overmadrassen er laget av lateks, og er 8 cm høy. Sengen har to lag pockefjærer i høyden, mens den underste madrassen har Support pocketfjær. 7-sonersystemet gir støtte og avlastning til kroppen.
Størrelse: 180×200
Pris: Sett til 10.999 kr
Springmadrass med moderne pocketfjær omgitt av hybridskum. Hele syv komfortsoner sikrer en omhyggelig støtte. Denne justerbare sengen har to madrasslag og en motor. Sengen er særdeles holdbar, og har en ramme av massiv svensk furu.
Størrelse: 180×200
Pris: Sett til 39.499 kr.
Sirius er en kvalitetsseng fra Danmark, og kommer med hele 220 fjærer per kvadratmeter. Disse er fordelt på 5 komfortsoner, noe som sikrer god støtte og komfort. Overmadrassen har en latekskjerne på 60 mm, og motoren er støysvak med trådløs fjernkontroll.
Størrelse: 90×200
Pris: Sett til 19.999 kr.
Kvalitetsseng fra Sängfabriken. Overmadrass av naturlateks og bambusfiber, som gir høy pusteevne. Materialene passer perfekt til allergikere, siden de er luktfrie og utgjør et veldig ugunstig miljø for bakerier og midd. Sengen har også 7 komfortsoner og forsterket stålramme.
Størrelse: 120×200, 140×200, 160×200, 180×200 og 210×210
Pris: Sett til 14.395 kr.
Det svenske kvalitetsmerket Stjärnbädden har igjen kommet med en komfortabel og praktisk kontinentalseng. Her får du nemlig gode oppbevaringsmuligheter samtidig som du ikke behøver å gå på kompromis med komforten.
Størrelse: 160×200 og 180×200
Pris: Sett til 22.036 kr.
Det kan være vanskelig å velge en seng. Det er mange forskjellige begreper og tekniske termer man som kjøper skal forholde seg til, og noen ganger kan man bli mer forvirret enn det man var før man begynte å se etter en ny seng. Derfor har vi her på siden laget Norges beste og enkleste veiledning for valg av seng, slik at du lettere kan finne den sengen som passer perfekt for deg.
Før man begynner å kikke nærmere på fjær, polstring, overmadrass osv., så er det en god idé å først bestemme seg for hvilken type seng man leter etter. Det finnes flere forskjellige sengetyper på markedet i dag, og alle dekker forskjellige behov. De fire mest alminnelige og populære sengetypene er
Nedenfor kikker vi litt nærmere på de forskjellige sengene, slik at du kan se om det eventuelt er noe for deg.
En rammemadrass er den klassiske løsningen de aller fleste kjenner og er vokst opp med. En rammemadrass er bygget opp i en treramme med ett eller to fjærlag. Dette er på mange måter en grei og enkel løsning, noe som ikke er et dårlig tegn. Rammemadrassen er klart den mest solgte sengetypen som finnes på markedet.
Når du investerer i en rammemadrass, så kan det være smart å kjøpe en dobbeltfjæret modell hvor det er samlet to individuelle fjærlag i madrassen, slik at du er sikret god støtte og komfort. Rammemadrasser gir en holdbar, enkel og komfortabel løsning de aller fleste kan være tilfredse med.
En kontinentalseng er oppbygget av tre madrasslag, og er derfor høyere enn de andre sengetypene. Den er derfor lett å både komme i og ut av igjen, og passer derfor også veldig fint til de som synes det er for langt ned til sengen når de skal legge seg, og for langt opp når man skal stå opp.
De er bygget opp med en rammemadrass nederst, en fjærmadrass i midten og en overmadrass på toppen. Rammemadrassen nederst består som regel av enten skum eller fjær, som regel omgitt av en solid treramme som holder det hele på plass. Sengens viktigste komfortlag er selve fjærmadrassen som ligger i midten. Det øverste laget er overmadrassen, og her er det viktig at du kjøper en overmadrass av høy kvalitet, siden det er det laget som tar imot det meste av slitasjen ved bruk.
Hvis du ønsker en seng med flere praktiske funksjoner, som for eksempel å kunne sitte opp og lese eller se TV, så er det nok en regulerbar seng du er ute etter. En regulerbar seng kombinerer god komfort med praktiske funksjoner, noe som gjør at sengen kan brukes til mer enn bare å sove i. Den er også velegnet for alle som har problemer med for eksempel rygg og blodomløp, siden man kan justere sengen slik at den støtter og avlaster akkurat de stedene kroppen trenger det.
Sengen er typisk bygget med en solid elevasjonsramme med fastmontert motor, elevasjonslameller, en fjærmadrass og overmadrass.
Dette er egentlig ikke en sengetype i seg selv, siden sengerammer krever at du kjøper madrasser du kan plassere i sengerammen. Uansett, så er det stadig stigende etterspørsel etter sengerammer, fordi det er mange som setter pris på de ulike designene rammene kommer i. Dessuten kan man plassere sengeskuffer m.m. under sengerammen, noe som også er med på å forsterke helhetsinntrykket og gjøre den til en særdeles praktisk løsning hvis man har lite plass.
En sengeramme gir deg dessuten friheten til å velge hvilken som helst form for madrass du vil ha, som lateks- og skummadrasser, fjærmadrasser og til og med rammemadrasser.
Valg av madrass med riktige fjærer er essensielt for at du skal ligge godt og ha den riktige støtten. I hovedsak snakker vi om 3 forskjellige fjærtyper.
Bonell er den størrelsesmessige største av de tre forskjellige typene av fjær. Denne typen er den helt klassiske typen, og har en timeglassform som er veldig solid og slitesterk. Bonell fjær jobber ikke individuelt, men derimot i felleskap siden de er forbundet med hverandre. Dette betyr igjen at du får en forholdsvis jevn støtte over hele madrassen.
Den mest alminnelige typen fjær er Pocket. Den adskiller seg fra Bonell på flere punkter, blant annet ved å være mindre. Dessuten er fjærene ikke forbundet med hverandre, og hver enkelt fjær er pakket inn i en tynn filtpose. De arbeider ikke sammen, men individuelt, noe som fører til at støtten og komforten er differensiert og bedre.
Ved at fjærene jobber individuelt, kan fjærene gi bedre støtte der hvor kroppen din faktisk trenger det, nemlig der hvor du plasserer det største trykket på madrassen.
Den siste av de tre typene fjær minner på mange måter om den forrige. Men forskjellen er blant annet at de er enda mindre, slik at antall fjær per kvadratmeter går opp. I praksis betyr det at vekten din fordeler seg på flere støttepunkter, og at hvert av disse støttepunktene ikke blir belastet i like stor grad. Det betyr igjen at komforten blir bedre fordi underlaget/madrassen er litt fastere.
Det er kun du som kan svare på dette spørsmålet. Når man ikke vet hvor mye du veier og hvilke preferanser du har i forhold til en myk og en fast seng, er det umulig for andre å si noe som helst om hvilken seng du bør ha. Det er likevel viktig at du velger en seng ut fra vekten i tillegg til preferansene dine, slik at du får den beste sengen for deg.
Video credit: Wonderland beds
Når man er i butikken og prøveligger en seng, så har mange en tendens til å velge en madrass som er for myk. For når man er i butikken velger man en ut fra hva som føles behagelig i de fem minuttene man prøver sengen med jakke, bukser og sko på. Det er derfor viktig at du får prøve sengen der hjemme, slik at du kan prøve hva som er best og mest hensiktsmessig for deg etter flere gode netters søvn. Men det finnes heldigvis noen tommelfingerregler når det kommer til valg av madrass og fasthet.
Ovenstående skal selvfølgelig kombineres med dine egne preferanser. Hvis du for eksempel veier 64 kilo med foretrekker en seng som er litt mer fast, så bør du velge en Pocket med fast fasthet. Hvis du omvendt veier 71 kilo med helst vil ha en litt myk seng, så kan du velge en Pocket med medium fasthet.
Til sist skal du velge en overmadrass. Det er prikken over i-en, og kan få selv den dårligste madrassen til å føles god. Overmadrassen kommer i mange forskjellige materialer og med ulike egenskaper, som for eksempel ekstra gode pusteegenskaper, tykkelser og frakt av fukt og varme.
Ta deg god tid, og la kroppen bestemme hvilken som er den beste sengen for deg. En god seng er ikke noe man kjøper mange ganger her i livet, og jo bedre kvaliteten er, jo lenger varer sengen.
Les også:
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.